U ljetnim danima pećnicama nam često nije najbolji prijatelj, ali zato brzi kolači bez pečenja jesu – srećom, jedan takav smo našli i kod naše suradnice Nataše Pralice na blogu Natašine slastice/Kolači.biz.
Sastojci
(za kalup dimenzija 21 x 36 cm)
Krema
- 2 pudinga od vanilije
- 4 žlice šećera
- 600 ml mlijeka
- 300 ml vrhnja za šlag
Podloga
- 500 g mljevenog petit keksa
- 200 g margarina ili maslaca
- 200 ml mlijeka
Šlag za slaganje
- 150 ml vrhnja za šlag
Dekoracija
- 150 g bijele čokolade
- 50 ml vrhnja za šlag
Priprema
Krema
Prvo pripremite kremu da se može hladiti dok radite ostalo.
U zdjeli pomijješajte puding od vanilije, šećer i 200 ml mlijeka. Preostalo mlijeko ulijte u lonac i stavite kuhati. Kada zakipi sklonite ga sa strane i umiješajte pripremljeni puding. Sve zajedno vratite kuhati.
Vruću kremu prebacite u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi dok pripremate podlogu.
Nakon što se krema ohladila uklonite foliju te ju izradite mikserom.
Posebno izmiksajte vrhnje za šlag. Pripremljeni šlag dodajte u kremu i sve sjedinite.
Podloga
Za to vrijeme pripremite podlogu.
U veću zdjelu dodajte mljeveni keks i u sredini napravite udubinu. Nastavite dodavati istopljeni margarin ili maslac i mlijeko. Sastojke pomiješajte, a zatim rukom nastavite sjedinjavati.
Pripremljenu smjesu prstima rasporedite na dno kalupa 21 x 36 cm. Podlogu stavite u hladnjak dok krema ne bude gotova.
Slaganje
Kremu rasporedite preko podloge i stavite u hladnjak.
Izradite vrhnje za šlag i rasporedite preko kreme pa stavite u hladnjak.
Dekoracija
Za dekoraciju preko bijele čokolade iskidane ili u kapljicama prelijte vrhnje za šlag. Otopite u mikrovalnoj ili na pari.
Kada se ohladi rasporedite na kolač. Sve zajedno vratite u hladnjak da se kolač stegne i ohladi.
Fotografija: Natašine slastice/Kolači.biz