Čokolada je uvijek dobra ideja, a danas vam donosimo recept Boža Lučića za brzi čokoladni kolač.
Sastojci
Biskvit
- 4 jaja
- 100 gr šećera
- 4 žlice prosijanog šećera
- 200 gr margarina
- 1 prašak za pecivo
- 100 gr čokolade za kuhanje
- 1 dcl mlijeka
Fil (nadjev)
- ½ l šlaga
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 200 gr mliječne čokolade
Priprema
Razmutite 4 jaja sa 100 grama šećera. Dodati rastopljeni margarin I rastopljenu čokoladu I lagano miješati. Dodati 4 žlice brašna I prašak za pecivo te sve lagano promiješajte. Staviti u četvrtasti kalup koji ste prethodno namazali uljem I brašnom.
Staviti u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva I peći 20 minuta. Vruć biskvit politi s decilitrom mlijeka. Otopiti na laganoj vatri mliječnu I čokoladu za kuhanje I dodati šlag te uz lagano miješanje pričekati da prokuha. Tako vruće preliti preko biskvita. Staviti u frižider par sati da se stegne I sjeći u kocke… I neka vam bude u slast!
Fotografija: Božo Lučić
[print_link]