Jednostavno je nekad najbolje – dokazuje to i ovaj kolač s bananama koji nam je za ovaj petak pripremila Ana Prša.
Sastojci
(za okrugli kalup za pite)
Podloga
- 20 komada petit keksa
- 8 žlica otopljenog maslaca
Krema
- 250 ml mlijeka
- 2 žumanjka
- 1 žličica paste vanilija
- 60 g šećera
- 20 g gustina
- 250 g mascarpone sira
I još
- 2 banane
- sok od ½ limuna
- 5 žlica čoko namaza po želji
- 150 g slatkog vrhnja
- malo čokolade za naribati ili žlica čokolade u prahu
Priprema
U multipraktiku usitnite kekse pa dodajte maslac. Još jednom kratko promiješajte da se maslac sjedini s keksima.
Prebacite kekse u kalup, ravnomjerno ih rasporedite po dnu te ih utisnite.
Stavite u pećnicu na 5-6 minuta na 170°C.
Izvadite pa još toplo premažite čokoladnim namazom.
Banane narežite na kolutiće pa ih pošpricajte limunovim sokom kako ne bi potamnite i posložite ih preko čokoladnog namaza.
Za kremu u lončiću izmiješajte sve sastojke osim mascarponea te stavite kuhati. Neprestano miješajte kako se ne bi krema zgrudala. Kada zakipi, maknite s vatre, prebacite u drugu posudu pa pustite da se malo prohladi. Zatim umiješajte mascarpone pa kremu nanesite preko bananana.
Slatko vrhnje istucite u šlag pa premažite preko kreme.
Po vrhu naribajte čokoladu ili posipite čokoladom u prahu.
Stavite u hladnjak na sat vremena.
Fotografije: Ana Prša