Nadamo se da vam još nisu dosadili recepti s jagodama jer jedino što vam možemo garantirati je da će ih biti još. Danas su jagode našle svoje mjesto u ovom brzom kolač s bijelom čokoladom.
Sastojci
- 4 jaja
- 110 g smeđeg šećera
- 1 bourbon vanilije
- 150 g bijele čokolade
- 100 g glatkog brašna
- 225 g jagoda
I još
- šećer u prahu
Priprema
Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva s ventilatorom.
Bijelu čokoladu stavite da se otopi na pari, a u međuvremenu izrežite jagode na komadiće.
Kada se čokolada otopila, prebacite je u drugu posudu i ostavite da se malo ohladi.
Cijela jaja promiješajte mikserom na najvećoj brzini minutu do dvije, a zatim u to dodajte šećer i bourbon vanilije pa miješajte 5 – 7 minuta na najvećoj brzini, dok ne dobijete pjenastu smjesu.
U to dodajte ohlađenu bijelu čokoladu i ponovno dobro promiješajte pa na kraju i prosijano brašno pa sve sjedinite mikserom.
U ovu smjesu dodajte narezane jagode i smjesu promiješajte žlicom ili špatulom.
Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni kalup (naš je dimenzija cca 28 x 23 cm) koji ste prethodno poprskali uljem u spreju, obložili papirom za pečenje ili namazali maslacem i posuli brašnom pa kalupom nekoliko puta udarite po radnoj površini, a zatim kolač stavite na pečenje.
Pecite u ugrijanoj pećnici 20 – 25 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice). Gotovi kolač izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu da se prohladi, a zatim ga po želji pospite šećerom u prahu i poslužite.
Fotografije: Kate Bošković