Recept za nesvakidašnji brzi kolač s kroasanima pronašli smo na dobro poznatoj adresi – blogu Natašine slastice/Kolaci.biz autorice Nataše Pralice.
Sastojci
- 200 g petit keksa
- 3 pudinga od čokolade
- 3 pudinga od vanilije
- 12 žlica šećera
- 2 l mlijeka
- 10 velikih kroasana (po želji vanilija ili čokolada)
- 3-4 žlice eurokrema
- 300 ml vrhnja za šlag
I još
- mlijeko za umakanje keksa
Priprema
Kekse umačite u mlijeko i slažite u lim za pečenje ili na pladanj s obručem promjera 25 × 35 cm.
U posudu dodajte puding od čokolade, 6 žlica šećera i malo mlijeka od 1 l, zatim pomiješajte. Ostatak mlijeka stavite kuhati. Uzavrelo mlijeko sklonite s vatre i umiješajte pripremljene sastojke, nastavite kuhati puding. Čim sklonite s vatre puding prelijte preko keksa.
Odmah nastavite slagati kroasane. Ovdje sam koristila kroasane od vanilije i čokolade, tako da sam ih kombinirala. Kroasane malo pritisnite prstima da upadnu.
U posudu dodajte puding od vanilije i 6 žlica šećera te prelijte i pomiješajte sa malo mlijeka od 1 l. Ostatak mlijeka stavite kuhati. Uzavrelo mlijeko stavite sa strane i umiješajte pripremljeni puding. Nastavite kuhati puding. Čim sklonite s vatre prelijte ga preko kroasana i rasporedite.
Odmah dok je vruć rasporedite eurokrem.
Ostavite kolač da se ohladi.
Izradite vrhnje za šlag i premažite ga po kolaču.
Stavite kolač u hladnjak do rezanja.
Fotografija: Natašine slastice/Kolaci.biz