Povratak života u normalni ritam znači i manje vremena za pripremu slastica pa će vam ovaj recept za brzinski čokoladni kolač koji je u sklopu našeg izazova #cokoladomprotivkorone s nama podijelio Hrvoje Stojanov s bloga Opet gladni, sasvim sigurno dobro doći u danima koji su pred nama.
Sastojci
(u šalicama 240 ml)
Čokoladni kolač
- 3 šalice pšeničnog brašna i ½ šalice lješnjak brašna (ili 3,5 šalice pšeničnog)
- ½ vrećice praška za pecivo
- 1 šalica šećera (ili ½ šalice bagremovog meda)
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica sode bikarbone
- 2 šalice vode
- ½ šalice ulja
- 50 g nasjeckane čokolade
Glazura
- 100 g čokolade za kuhanje
- 3 žlice otopljenog maslaca (ili ulja)
Priprema
Kolač
Sve sastojke pomiješati kako biste dobili finu mekanu smjesu za biskvit (kada dobijete smjesu stavite čokoladu narezanu na kockice).
Smjesu izlite u lim za pečenje koji ste pouljeli i pobrašnili te pecite na 220 stupnjeva pola sata.
Glazura
Otopite čokoladu zajedno s uljem i pomiješajte kako biste dobili sjajnu glazuru, a zatim prelijte kolač dok je još vruć.
Kolač ohladite i režite na kocke.
Napomena
Inače možete prvo premazati i džemom, ali ja ga nisam imao u izolaciji na vikendici.
Fotografije: Opet gladni