Po današnju dozu inspiracije otišli smo na blog Tirkizna autorice Ane Raguž koja nas je ovaj put oduševila ovim brzinskim kolačem od jabuka.
Sastojci
- 130 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- korica jednog limuna
- prstohvat soli
- 120 rastopljenog i prohlađenog maslaca
- 6 žlica mlijeka
- 300 g brašna
- ½ praška za pecivo
I još
- 2 jabuke
Priprema
U zdjelu stavite šećere, jaja, koricu limuna, sol i prohlađeni maslac. Sve lijepo izradite pjenjačom (ne mikserom).
Dodajte mlijeko. Malo po malo dodavajte brašno u koji ste umiješali prašak za pecivo. Sada sve dobro sjedinite špatulom.
Jabuke ogulite i narežite na 4 jednaka dijela. Potom jabuke narežite na tanke šnite, ali pazite da ne idete do kraja, jabuka mora ostati u jednom komadu.
Pripremite kalup za tortu, manjeg promjera. Obložite ga papirom za pečenje. Ravnomjerno nanesite tijesto, a jabuke utisnite u tijesto i posložite kružno u oblik cvijeta.
Upalite i ugrijte pećnicu na 180°C. Kolač pecite 35 – 40 minuta na 180°C.
Fotografija: Tirkizna