Kad vidimo ovakav tart, nema nam druge nego odmah podijeliti njegov recept s vama – zahvaljujući Lidiji Osmak s bloga Gurmanka danas uživamo u ovom jednostavnom čokoladnom tartu.
Sastojci
(za kalup promjera 22 cm)
Podloga
- 24 komada Oreo keksa
- 80 g maslaca
Nadjev
- 340 g čokolade
- 250 ml slatkog vrhnja
- 50 g maslaca
Priprema
Podloga
Kekse usitnite i prelijte otopljenim maslacem te dobivenu smjesu utisnite u kalup kao podlogu, ali tako da malo obložite i stijenke kalupa.
Podlogu kratko pecite na 180°C (oko 10 minuta) i ostavite da se ohladi prije nego je napunite nadjevom.
Nadjev
Čokoladu narežite na komadiće i prelijte ugrijanim slatkim vrhnjem u kojem ste prethodno otopili maslac.
Smjesu miješajte dok se čokolada ne otopi i ne dobijete gustu sjajnu smjesu kojom prekrijte ohlađenu podlogu.
Čokoladni tart ostavite u hladnjaku da se malo stisne prije serviranja.
Fotografija: Gurmanka