Očekuje se kako će u idućih sto godina neke namirnice potpuno nestati iz naše prehrane, a među njima su čokolada, mlijeko, med i avokado.
Prema riječima stručnjaka za hranu, čokolada bi mogla potpuno nestati iz naše prehrane u idućih 100 godina. Naime, nova istraživanja sugeriraju kako bi određena hrana, uključujući čokoladu i mlijeko, mogla potpuno nestati do 2123. jer smo počeli preusmjeravati fokus na održivost, etiku i prehranu. Futurolozi za hranu pripisali su to tomu da postajemo mnogo svjesniji zdravlja i pomičemo fokus na održivost i etiku. Predviđa se kako bi održivi kakao mogao postati zamjena sadašnjoj čokoladi, pružajući iste slatke i ugodne okuse kao čokolada, ali s manjim nepovoljnim utjecajem na okoliš.
Futurolog hrane, Robin Fegen rekao je: „Održivost, etika i prehrana postaju sve važniji kada je hrana u pitanju. Genetska modifikacija mogla bi značiti da ove sastojke možemo učiniti jednako dobrim okusom kao što je čokolada, omogućujući nam da uživamo u ukusnom desertu, a pritom imamo i zdravstvene prednosti.“ – prenosi mirror.co.uk.
Na LNER-ovoj listi 10 namirnica koje bi mogle nestati iz prehrane do 2123. među ostalim našli su se med, avokado, čokolada i mlijeko.
Izvor: mirror.co.uk
Fotografija: Canva