Naša Alica Bjeli Duduković tijekom jeseni pripremi svoju zalihu pirea od bundeve koji u vrećicama težine 250 g zaledi i čuva za neke nove deserte tijekom godine. Upravo zahvaljujući tom njezinom običaju danas imamo novi recept za slatku sredinu tjedna.
Sastojci
- 100 g mljevenog keksa – najbolje speculas (u mom slučaju hrskave keks-mrvice koje sam dobila)
- 250 g pirea od bundeve
- 250 g svježeg sira
- 50 g meda
- 200 ml zaslađenog vrhnja za šlag
- pola žličice mljevenog cimeta
Priprema
Umutiti vrhnje za šlag.
U posebnoj posudi pomiješati sir, pire od bundeve, cimet i med. Zatim dodati 3 pune žlice šlaga.
Uzeti četiri čaše zapremnine 300 ml. Staviti na dno svake 1,5 žlicu keksa pa punu žlicu kreme od bundeve pa šlag. Posuti opet keksima pa staviti još malo kreme i šlaga ako je ostalo te posuti s još keksa.
Dobro ohladiti i uživati.
Fotografija: Alica Bjeli Duduković