Maline su svoje mjesto našle i u današnjem receptu koji potpisuje Karla Kovačić s bloga Sweet life by Karla.
Sastojci
Prhko tijesto
- 250 g glatkog brašna
- 120 g maslaca
- 1/2 praška za pecivo
- 1 jaje
- prstohvat soli
- 100 g šećera u prahu
Cheesecake krema
- null
- 120 ml slatkog vrhnja
- 250 g krem sira
- sok 1/2 limuna
- 75 g šećera
- 10 g šećera u prahu
I još
- cca 200 g svježih malina
Priprema
Prosijte brašno u posudu pa dodajte omekšali maslac, šećer u prahu, prašak za pecivo i prstohvat soli. Mikserom sve izmiksajte tako da ne ostanu grudice. Dodajte jaje i zamijesite tijesto, ja sam sve radila uz pomoć samostojećeg miksera i nastavka za tijesto. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku barem 15 minuta. Izvadite ga iz hladnjaka i razvaljajte između dva papira za pečenje u krug veći od promjera kalupa (26cm), premjestite ga u kalup, lagano utisnite prstima i malo izbockajte vilicom. Kako bi tijesto ostalo što ravnije tijekom pečenja po njemu možete rasporediti i keramičke perlice za pečenje, ali može i bez njih. Pecite u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 15 minuta. Izvadite i ohladite na sobnoj temperaturi prije stavljanja kreme.
Mikserom izmiksajte šećer i krem sir otprilike 2-3 min dok smjesa ne postane kremasta, a zatim dodajte i limunov sok pa kratko promiksajte. U drugoj posudi umutite slatko vrhnje (pripazite da ga ne premutite) pa ga špatulom lagano umiješajte u smjesu. Rasporedite kremu po tijestu i ostavite sve u hladnjaku barem 2-3h dok se ne ohladi, najbolje preko noći. Prije serviranja posložite maline.
Fotografije: Sweet life by Karla