Sezonsko voće – maline i borovnice – danas koristimo u ovom zdravom receptu koji su s nama podijelili Nensi i Slaven Beram s bloga Rainbow in my kitchen.
Sastojci
Podloga
- 90 g pečenih badema
- 10 g kokosa
- 3 datulje (prethodno ih namočiti minimum 1 sat)
- 1 žlica agave
- 1 žlica kokosovog ulja
Krema od kokosa i limuna
- 200 g indijskih oraščića (prethodno ih namočiti minimum 4 sata)
- 100 g kokos kreme (uzmite stvrdnuti dio iz limenke kokosovog mlijeka)
- sok 1 malog limuna
- 3-4 žlice agave
- 20 g kokosa
- 3-4 žlice bademovog mlijeka, ili nekog drugog po želji
Ekstra
- 100 g svježih malina
- 100 g svježih borovnica
- maline i borovnice za ukrašavanje
Priprema
Podloga
Obložite kalup za tortu promjera 12 cm papirom za pečenje.
Stavite bademe u multipraktik i sameljite ih u prah. Možete ih prethodno samljeti i pomoću mlinca za kavu. Dodajte kokos, ocijeđene datulje, agavu i kokosovo ulje te miksajte dok se smjesa potpuno ne poveže.
Dobivenu smjesu rasporedite ravnomjerno po kalupu i dobro pritisnite žlicom ili rukama. Stavite u frižider dok se priprema krema.
Krema od kokosa i limuna
Indijske oraščiće dobro ocijedite i stavite u blender. Dodajte kokosovu kremu, agavu i sok limuna pa miksajte na većoj brzini dok ne dobijete glatku kremu.
Dodajte još 20 gr kokosa i opet sve kratko izmiksajte dok se sve dobro ne poveže.
U kremu lagano umiješajte svježe maline i borovnice. Kremu izlijte na podlogu i izravnajte.
Tortu staviti u hladnjak preko noći ili nekoliko sati u zamrzivač da se stisne.
Prije serviranja, ukrasite je malinama i borovnicama.
Fotografija: Rainbow in my kitchen
[print_link]