U novi radni tjedan krećemo s ovim zdravim receptom Nensi i Slavena Berama s bloga Rainbow in my kitchen.
Sastojci
Podloga
- 80 g tostiranih badema
- 10 g zobenih pahuljica
- 10 g kokosa
- 50 g datulja (prethodno ih namočiti u vodi minimum 1 sat)
- 1 žlica kokosovog ulja
Krema od matche, avokada i limuna
- 150 g indijskih oraščića (prethodno ih namočiti u vodi minimum 4 sata)
- 1/2 avokada (otprilike 120 g)
- 100 g kokos kreme (stvrdnuti dio iz limenke kokosovog mlijeka)
- sok jednog manjeg limuna
- 4-5 žlica agave
- 2 žličice matcha praha
Priprema
Podloga
Obložite kalup za tortu promjera 12 cm papirom za pečenje.
Stavite bademe i zobene pahuljice u multipraktik i sameljite ih u prah. Možete ih prethodno samljeti i pomoću mlinca za kavu. Dodajte kokos, ocijeđene datulje i kokosovo ulje te miksajte dok se smjesa potpuno ne poveže.
Dobivenu smjesu rasporedite ravnomjerno po kalupu i dobro pritisnite žlicom ili rukama. Stavite u frižider dok se priprema krema.
Krema od matche, avokada i limuna
Sve sastojke za kremu stavite u blender i miksajte na većoj brzini dok ne dobijete glatku kremu.
Kremu izlijte na podlogu i izravnajte.
Tortu stavite u frižider preko noći ili par sati u zamrzivač da se stisne.
Prije serviranja, ukrasite je borovnicama.
Fotografija: Rainbow in my kitchen
[print_link]