Mislimo da nema ništa slađe od deserta u čaši, a takav nam je upravo pripremila Ema Žderić s Youtube kanala EmmTasty – u njezinim čašama mjesto je našao cheesecake s karamelom i keksom.
Sastojci
(za četiri čašice – 230 ml)
Podloga
- 100 g Lotus Biscoff keksa
- 3 žličice otopljenog maslaca
Krema
- 250 g mascarpone sira (sobne temperature)
- 50 g šećera u prahu
- 1 žličica arome vanilije
- 3 žlice karamel umaka
- 200 ml slatkog vrhnja
- 100 g Lotus Biscoff keksa
I još
- mljeveni Lotus Biscoff keks za dekoraciju
- karamel umak za dekoraciju
Priprema
Podloga
Mljevene Lotus Biscoff kekse i otopljeni maslac povežite u masu i lagano utisnite u čašice.
Krema
Mascarpone sir i šećer u prahu miješajte dok ne dobijete glatku kremu. Dodajte aromu vanilije i karamel umak te ponovno dobro promiješajte. Izlijte u smjesu slatko vrhnje i miksajte dok ne dobijete kremu srednje mekoće. Na kraju dodajte mljevene Lotus Biscoff kekse.
Slaganje
Kremu rasporedite u četiri čašice, dekorirajte mljevenim Lotus Biscoff keksom i karamel umakom.
Ostavite u hladnjaku na dva sata.
Fotografije: EmmTasty