Dvostruko citrusno osvježenje stižem nam u ovom cheesecakeu čiji recept potpisuje Nina Stojanov s bloga Dalmatian things with Nina.
Sastojci
Podloga
- 250 g mljevenih keksa
- 100 g maslaca
- 2 vanilin šećera
- korica naribanog limuna
- korica naribane limete
Krema
- 400 g svježeg krem sira
- 400 ml slatkog vrhnja
- sok jednog limuna
- sok jedne limete
- 150 g šećera u prahu
Ganache od bijele čokolade
- 100 ml slatkog vrhnja
- 250 g bijele čokolade
Priprema
Podloga
Mljevene kekse pomiješajte s vanilin šećerom i naribanim koricama citrusa. Sve prelijte rastopljenim maslacem i sjedinite. U okrugli kalup ravnomjerno utisnite smjesu pa stavite u hladnjak da se stegne oko sat vremena.
Krema
Izraditi vrhnje u čvrsti šlag.
U drugoj posudi izmiješajte krem sir, šećer u prahu i sok od navedenih citrusa. Dodajte šlag i dobro izmiješajte. Preko podloge od keksa premažite kremu od sira. Ravnomjerno je rasporedite i poravnajte površinu na kraju.
Ganache od bijele čokolade
Čokoladu rastopite na pari sa slatkim vrhnjem, a zatim s ovim ganacheom prelijte cheesecake.
Ukrasite svoj cheescake po želji.
Ja sam preko ganache a od bijele čokolade posula mljevene pistacije kako bi se okusi savršeno spojili.
Fotografije: Dalmatian things with Nina