Tihana Lohinski s bloga Strawberry soup donosi nam novi recept za sladoled na štapiću – ovaj put za cheesecake od borovnice.
Sastojci
- 150-200 g nekog sirnog namaza (neki kremasti, da nije slan – najbolje onaj sir koji najviše volite za cheesecake)
- 1 mjerica borovnica (125 g, može i više)
- žličica ekstrakta vanilije ili mahuna vanilije
- 2 žličice soka limuna ili limete
- 100 ml vrhnja za šlag
- 2 žličice meda (ako želite, može i više, ovisi koliko slatko volite)
Priprema
Sir, med, limunov sok, vaniliju i vrhnje za šlag zajedno pomiješajte mikserom u plastičnoj posudi ili u blenderu.
U blenderu ili ručnim mikserom izblendajte borovnice. Dodajte ih u smjesu sa sirom i promiješajte. Smjesa ne mora biti potpuno jednolična.
Uz pomoć žličice ulijte smjesu u kalupe za sladoled. Zamrznite na nekoliko sati ili preko noći. Kada sladolede izvadite iz zamrzivača, stavite kalupe pod mlaz tople vode na petnaestak sekunda, kako biste sladoled na štapiću lakše izvadili iz kalupa.
Fotografije: Strawberry soup
[print_link]