Naša najmlađa suradnica Marija Prša uljepšala nam je vikend churrosima s našim imenom, a sada je s nama odlučila podijeliti i recept za ovu slasticu.
Sastojci
Tijesto
- 150 ml mlijeka
- 100 ml vode
- 10 g šećera
- 115 g maslaca
- 2 g soli
- 140 g brašna
- 4 jaja
I još
- šećer i cimet za valjanje
- čokolada za umakanje
Priprema
Tijesto
Mlijeko, vodu, šećer, maslac i sol staviti u lonac te staviti kuhati dok ne zakipi. Maknuti sa strane i dodati brašno te brzo izmiješati pjenjačom kako ne bi nastale grudice. Ponovno vratiti na vatru te špatulom miješati još otprilike minutu dok se tijesto ne počne odvajati od posude.
Tijesto prebaciti u posudu za miksanje te ga miksati nastavkom za tijesto.
Jaja postepeno ulijevati u tijesto koje se miksa.
Miksajte 5 minuta sve zajedno.
Tijesto stavite u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom.
U vrelo ulje, istiskivati tijesto dužine cca 6-7 cm. Pržiti dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
Vruće uvaljati u mješavinu šećera i cimeta.
Poslužiti uz otopljenu čokoladu.
Fotografije: Nataša Kovačević Krpan i Marija Prša