Ljetne dane sladimo tipičnim ljetnim desertima poput ovog clafoutisa koji smo pronašli kod Lidije Osmak na blogu Gurmanka.
Sastojci
Voće
- 1 žlica maslaca za premazivanje posude za pečenje
- 1 žlica šećera
- 3 breskve
- 200 g borovnica
- 1 limun (sok i naribana korica)
- 50 g šećera
- 50 g šećera
Biskvit
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 1 prstohvat soli
- aroma vanilije
- 200 ml mlijeka
- 100 ml slatkog vrhnja
- 100 g brašna
I još
- šećer u prahu
- sladoled
Priprema
Voće
Premažite posudu s maslacem, a po želji možete koristiti i nekoliko manjih keramičkih posuda
Kada ste je premazali lagano je posipajte sa šećerom
Voće narežite i pomiješajte sa sokom i koricom limuna te šećerom
Prebacite voće sa svim sokovima koje je pustilo u pripremljenu posudu za pečenje
Biskvit
Izradite mikserom jaja i šećer dok ne postanu pjenasti te dobivenoj smjesi dodajte sve ostale sastojke.
Smjesu prelijte preko pripremljenog voća i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 190°C oko 40 minuta
Kada kolač poprimi zlaćanu boju izvadite ga i obilno pospite šećerom u prahu te servirajte još toplog, a uz kuglicu sladoleda zaista ćete mu teško odoljeti.
Fotografija: Gurmanka