Uvijek nam je teško oprostiti se s trešnjama pa ih tako ni sada još ne puštamo da odu već s vama dijelimo recept Lidije Osmak s bloga Gurmanka za clafoutis s trešnjama.
Sastojci
Podloga od voća
- 3 žlice šećera
- 300 g trešanja
- 1 žličica cimeta
Tijesto
- 4 jaja
- 100 g šećera
- prstohvat soli
- aroma vanilije
- 200 ml mlijeka
- 100 ml slatkog vrhnja
- 100 g brašna
I još
- šećer u prahu
- sladoled od vanilije (po želji)
Priprema
Podloga od voća
Maslacem premažite kalup za tart, a po želji možete koristiti i nekoliko manjih keramičkih kalupa. Kada ste ga premazali pospite dno posude s nekoliko žlica šećera.
Trešnjama izvadite koštice i poslažite ih na dno kalupa te posipajte cimetom.
Tijesto
Izradite mikserom jaja i šećer dok ne postanu pjenasti te dobivenoj smjesi dodajte sve ostale sastojke.
Smjesu prelijte preko pripremljenog voća i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 190°C oko 35 minuta.
Kada kolač poprimi zlatnu boju izvadite ga i obilno pospite šećerom u prahu te servirajte još toplog, a uz kuglicu sladoleda zaista ćete mu teško odoljeti!
Fotografija: Gurmanka