Čim smo na društvenim mrežama vidjeli ovu fotografiju čoko torte bez pečenja koju potpisuje naša suradnica Tamara s bloga What’s for dessert? znali smo da je moramo podijeliti s vama ovaj jednostavni, a neodoljivi recept.
Sastojci
Podloga
- 300 g čokoladnih keksa
- 90 g maslaca
Kreme
- 150 g tamne čokolade
- 150 g bijele čokolade
- 800 g krem sira
- 125 g šećera u prahu
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 500 ml slatkog vrhnja
Priprema
Podloga
Razlomite kekse na manje komade, stavite ih u plastičnu vrećicu i pređite preko njih nekoliko puta valjkom za tijesto, dok se u potpunosti ne smrve. Maslac rastopite na laganoj vatri pa umiješajte smrvljene kekse. Mješavinu keksa i maslaca rasporedite po dnu kalupa za tortu obloženog papirom za pečenje. Kalup stavite u hladnjak.
Kreme i slaganje
Slatko vrhnje izmiksajte u šlag. U drugoj posudi kratko miksajte krem sir, šećer i ekstrakt vanilije pa dodajte slatko vrhnje i na najmanjoj brzini miksajte dok se sastojci ne povežu. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela. Na pari rastopite tamnu čokoladu i kad se malo prohladi pomiješajte s polovicom smjese. Tamnu kremu rasporedite na ohlađenu podlogu od keksa i vratite u hladnjak. Na pari rastopite bijelu čokoladu i kad se malo prohladi pomiješajte s ostatkom smjese. Bijelu kremu rasporedite na ohlađenu tamnu kremu i vratite u hladnjak. Pustite da se ohladi barem tri sata prije posluživanja, a idealno bi bilo ostaviti u hladnjaku preko noći.
Fotografije: What’s for dessert?