Nedjelja je dan za odmor i uživanje, a čokoladna se slastica svakako uklapa u tu priču, stoga pripremite ovu zanimljivu slasticu po receptu Ane Raguž s bloga Tirkizna.
Sastojci
Krema
- 2 žumanjka
- 1 vanilin šećer
- 70 g šećera
- 250 ml mlijeka
- 30 g gustina
Čokoladni biskvit
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 1 vanillin šećer
- korica jedne naranče
- 100 ml ulja
- 150 ml mlijeka
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 40 g kakao praha
Priprema
Prvo pripremite kremu. Miksajte žumanjke sa šećerima, dodajte malo mlijeka i gustin. Dobro izmiksajte da nema grudica. Ostatak mlijeka stavite u jedan lončić na laganu vatru, ugrijte skoro do vrenja. Ulijte smjesu od žumanjaka u vrelo mlijeko i miješajte bez prestanka dok ne dobijete puding. Maknite s vatre i prebacite u staklenu zdjelu da se prohladi. Kad krema postane mlaka stavite je u slastičarsku vrećicu s okruglim nastavkom ili jednostavno izrežite dno vrećice.
Zatim pripremite biskvit. Izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom te koricom naranče. Dodajte polako ulje pa mlijeko. Pomiješajte brašno s praškom za pecivo i kakao prahom. Prosijte u smjesu od jaja. Sve lijepo sjedinite.
Pripremite kalup promjera 22 – 24 cm. Premažite ga maslacem i pospite brašnom. Ulijte smjesu u kalup. Istisnite kremu preko čokoladne smjese, počevši od sredine crtajući spiralu.
Upalite i ugrijte pećnicu na 180 °C. Pecite 35 minuta. Svakako provjerite drvenim štapićem je li pečeno (štapić mora ostati suh). Ohladite.
Fotografija: Tirkizna