Na blogu Nothing but food našle smo recept za čokoladnu rapsodiju s malinama kojoj zasigurno nećete moći odoljeti – priprema oduzima malo više vremena, ali vrijedi se potruditi.
Sastojci
Biskvit
- 185 g brašna
- 35 g kakao praha
- 1 žličica praška za pecivo
- 200 g šećera u prahu
- 250 ml vode
- 80 ml biljnog ulja
Žele od maline
- 250 g malina
- 40 g šećera u prahu
- 10 g želatine
- 25 ml vode
Čokoladna glazura
- 100 g tamne čokolade
- 3 žlice ulja
Priprema
Biskvit
Pomiješajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo, šećer u prahu i prstohvat soli.
Dodajte ulje i vodu te miješajte dok se sve ne sjedini, a zatim dobivenu smjesu ulijte u pripremljeni četvrtasti kalup i pecite u prethodnoj zagrijanoj pećnici na 180°C 30 minuta odnosno dok čačkalica ne izađe suha.
Žele od malina
U malu posudu stavite želatinu i vodu, dobro promiješajte i ostavite 10 minuta.
U lonac dodajte maline i šećer te kuhajte na umjerenoj vatri 7 – 8 minuta odnosno dok maline sasvim ne omekšaju i raspadnu se.
Umiješajte želatinu u maline i premažite pripremljeni biskvit.
Ostavite u hladnjaku 30 minuta da se stisne.
Čokoladna glazura
Na pari rastopite nasjeckanu tamnu čokoladu i ulje te prelijte preko želea i vratite u hladnjak još sat vremena.
Fotografije: Nothing but food