Zasladimo još jedan petak tortom po receptu naše Ane Prše.
Sastojci
(za tortu promjera 20-22 cm)
Podloga
- 240 g petit keksi
- 125 g omekšanog maslaca
Prva krema
- 130 g tamne čokolade 54%
- 140 g slatkog vrhnja
Druga krema
- 150 g gold ili bijele čokolade
- 120 g slatkog vrhnja
Treća krema
- 100 g tamne čokolade 54%
- 125 g mascarpone sira
- 240 slatkog vrhnja
I još
- 100 g slatkog vrhnja
- 25 g naribane čokolade
Priprema
Podloga
Kekse samljeti u multipraktiku, dodati omekšani maslac pa pustiti još kratko da se sve izmiješa.
Kalup za torte bez dna položiti na tanjur, stranice obložiti folijom ili papirom za pečenje.
Istresite kekse pa ih ravnomjerno utisnite po dnu i uz stranice.
Sada pažljivo možete ukloniti kalup i foliju/papir.
Prva krema
Čokoladu nasjeckajte i stavite u zdjelicu. Zagrijete slatko vrhnje do vrenja pa ga prelijte po čokoladi. Ostavite nekoliko minuta da se čokolada otopi pa dobro promiješajte.
Prelijte preko podloge od keksi pa stavite u hladnjak da se stegne.
Druga krema
Za to vrijeme na isti način napravite i drugu kremu. Gotovu kremu pustite da se malo prohladi. Izvadite tortu iz hladnjaka pa pažljivo prelijete drugom kremu. Vratite tortu u hladnjak da se dalje hladi.
Treća krema
Zatim napravite treću kremu. Otopite čokoladu pa je promiješajte je s mascarponeom.
Slatko vrhnje istucite u šlag, pa ga umiješajte u gornju kremu.
Kremu prebacite u slastičarsku vrećicu pa je lagano nanesite na tortu.
Dekoracija
I za kraj istucite slatko vrhnje u šlag, nanesite preko zadnje kreme i ukrasite naribanom čokoladom.
Fotografije: Ana Prša