Ako vam je tjedan bio stresan, naša Ana Prša ima odličan recept za rješavanje stresa – ova čokoladna torta s konjakom je baš ono što vam treba da zaboravite na probleme i uživate u vikendu.
Sastojci
(za tortu promjera 20 cm)
Biskvit
- 5 jaja
- 170 g šećera
- 200 g čokolade 54%
- 230 g maslaca
- 50 ml konjaka
- 70 g brašna
- 70 g mljevenih badema
Krema
- 600 ml slatkog vrhnja
- 500 g čokolade 54%
Priprema
Biskvit
Jaja miksajte sa šećerom.
Čokoladu i maslac otopite.
Brašno i bademe izmiješajte.
U jaja dodajte čokoladnu smjesu i konjak pa izmiješajte, zatim dodajte u to suhu smjesu i dobro izmiješajte.
Od dobivene smjese ispecite tri kore.
Svaku peći u kalupu koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Pecite na 170°C cca 15 minuta.
Pečene kore ohladite.
Krema
Stavite vrhnje da zakipi. Čokoladu nasjeckajte. Vrelo vrhnje prelijte preko čokolade. Ostavite nekoliko minuta pa dobro izmiješajte. Ostavite sa strane da se malo ohladi.
Slaganje
Tortu filajte u kalupu kako vam krema ne bi curila.
Stavite koru, pa trećinu kreme, koru, drugu trećinu kreme i zatvorite sa zadnjom korom.
Ostatak kreme prelijte odozgora.
Možete si ostaviti malo kako bi omazali tortu kad se stegne. Ukrasite po želji.
Najbolje je ostaviti je preko noći u hladnjaku.
Prije posluživanja, ostavite tortu na sobnoj temperaturi kako bi čokolada malo otpustila.
Fotografije: Ana Prša