Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača ovu tortu opisuje kao spoj sočnog čokoladnog biskvita i lagane kreme od maline – odlična kombinacija za slatko ljetno osvježenje.
Sastojci
Čokoladni biskvit
- 10 jaja
- 250 g šećera
- 80 ml mlake vode
- 80 ml ulja
- prstohvat soli
- 200 g glatkog brašna
- 50 g kakaa u prahu
- 1 prašak za pecivo
Krema od malina
- 350 g curda od malina
- 250 g mascarpone sira
- 400 ml slatkog vrhnja
Priprema
Za pripremu ove torte potrebno je najprije pripremiti kremu, odnosno curd od malina – recept dostupan na ovoj poveznici.
Za pripremu čokoladnog biskvita, brašno pomiješajte s praškom za pecivo i kakaom u prahu.
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom pa dodajte ulje i mlaku vodu. Dodajte prstohvat soli. Pomalo dodajte suhe sastojke (obavezno ih prosijte) i sve lagano miješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.
Pripremljenu smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom. Biskvit pecite otprilike 50 minuta na 180°C. Nakon pola sata biskvit slobodno prekrijte papirom za pečenje (ili alu folijom) kako ne bi potamnio.
Biskvit ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim prerežite po dva puta tako da dobijete tri tanka biskvita. Biskvit je sam po sebi dosta sočan tako da ga ne treba dodatno vlažiti.
Curd pomiješajte s mascarpone sirom, a zatim umiješajte tučeno slatko vrhnje. Tortu slažite tako da imate tri reda biskvita i tri reda kreme. Tortu ukrasite po želji i spremite hladnjak da se dobro ohladi prije posluživanja.
Fotografije: Slatki svijet torti i kolača