Milica Knežević s bloga Na tanjiru, koji ćemo sljedeći tjedan predstaviti na našem portalu, s nama je podijelila recept za čokoladne bombice s orasima, za koje kažu da su, osim što su zdrave i hranjive, i jednostavne za izradu te da mogu dugo stajati u frižideru što ih čini fantastičnima u trenucima kad poželite nešto slatko.
Sastojci
Za bombice
- 170 g svježih datulja (urme)
- 120 g oraha ili drugih orašastih plodova po izboru
- 35 g kakao praha
- mali prstohvat soli
- žličica, dvije vode (po potrebi)
Za posipanje
- kakao prah
- ribani sušeni kokos
- mljeveni orasi
Priprema
Očistite datulje, uklonite košticu i, ako želite, tanku kožicu, ali to nije neophodno. Ukoliko koristite suhe datulje, ostavite ih u vodi da omekšaju, 10 do 15 minuta.
U multipraktik ubacite orahe, datulje, kakao prah i prstohvat soli.
Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine (kratko ako želite da ostanu krupniji komadi oraha). Po potrebi, dodajte žličicu vode pa nastavite još kratko miksati.
Odvajajte po ⅔ žličice smjese i vlažnim rukama oblikujte pravilne loptice. Slažite ih na pladanj obložen papirom za pečenje ili folijom. Pospite bogato kakao prahom koristeći sitnu cjediljku ili ih obložite kokosom ili orasima. Ostavite u frižideru da blago očvrsnu.
Složite u kutiju koja se dobro zatvara i čuvajte u frižideru do desetak dana. Najukusnije su kad kratko odstoje na sobnoj temperaturi.
Fotografije: Na tanjiru
[print_link]