Na našem portalu već imamo objavljen recept za princes krafne naše urednice Kate Bošković, a sad s vama dijelimo i recept Mirjane Šmit s bloga Od slatkoga slađe koja je svoje princes krafne obogatila čokoladnom kremom.
Sastojci
Krafne
- 2,5 dl vode
- prstohvat soli
- 200 g oštrog brašna
- 150 g maslaca
- 7 jaja
Krema
- 8 dl vrhnja za šlag
- 600 g čokolade za kuhanje
I još
- 400 g malina
Priprema
Krafne
Vodu, maslac i sol zakuhati te dodati brašno i miješati dok smjesa ne postane gusta.
Skinuti s vatre i umutiti jedno po jedno jaje uz neprekidno mućenje mikserom. Hladiti oko 10 minuta
Slastičarskom vrećicom oblikovati kuglice i peći u pećnici zagrijanoj na 200 ˚C 25 – 30 minuta. Za vrijeme pečenja pećnicu ne otvarati.
Krema
Vrhnje za kuhanje i čokoladu topiti u loncu za kuhanje na pari uz stalno miješanje. Kremu izliti u drugu posudu i hladiti u hladnjaku 3 sata. Hladnu kremu umutiti mikserom.
Hladnim krafnama odrezati vrh, puniti kremom i malinama te poklopiti i ohladiti.
Fotografija: Od slatkoga slađe