Irena Gavran s bloga Pregacha nam je zadnji ponedjeljak u veljači zasladila čokoladnim cheesecakom.
Sastojci
(za tortu promjera 20 cm)
Podloga
- 200 g oreo keksa
- 60 g otopljenog maslaca
Krema
- 250 g tamne čokolade
- 400 g krem sira
- 80 g šećera u prahu
- 1 žličica vanilije
- 250 g vrhnja za šlag
Ganache
- 100 ml vrhnja za šlag
- 100 g mliječne čokolade
Priprema
Podloga
Maslac otopite, a oreo kekse sameljite. Sjedinite i utisnite u kalup. Ostavite na hlađenju dok radite kremu.
Krema
Čokoladu otopite na pari. Krem sir, prosijani šećer u prahu i žličicu vanilije miksajte kratko. Dodajte otopljenu čokoladu pa sjedinite.
U drugoj posudi izmiksajte vrhnje za šlag u snijeg. Špatulom lagano umiješajte šlag u kremu. Kremu istresite preko podloge i vratite u hladnjak.
Ganache
Vrhnje zagrijete skoro do vrenja pa prelijte preko nasjeckane čokolade. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prelijte preko cheesecakea i ostavite dalje da se hladi bar par sati.
Fotografija: Pregacha