Danas igramo na sigurno s ovim kremastim čokoladnim kolačem čiji je recept s nama podijelila Nataša Pralica s bloga Natašine slastice.
Sastojci
Podloga
- 50 ml mlijeka
- 100 g margarina ili maslaca
- 80 g šećera
- 100 g mliječne čokolade
- 150 g mljevenog keksa
Krema
- 200 g mliječne čokolade
- 400 ml vrhnja za šlag
- 500 g mascarpone sira
- 50 g šećera u prahu
Mliječni ganache
- 100 g mliječne čokolade
- 100 ml vrhnja za šlag
Priprema
Podloga
U lonac ulijte mlijeko, narezani margarin ili maslac, šećer i mliječnu čokoladu (narezanu ili u kapljicama). Istopite na laganoj temperaturi.
U zdjelu stavite mljevene kekse i prelijte pripremljene sastojke te sjedinite.
Smjesu rasporedite na pladanj s obručem dimenzija 18 x 24 cm. Stavite u hladnjak da se stegne dok pripremate ostalo.
Krema
Preko mliječne čokolade (narezane ili u kapljicama) prelijte 100 ml vrhnja za šlag. Istopite u mikrovalnoj ili na pari pa ostavite da se ohladi.
U drugu zdjelu stavite mascarpone sir, preostalo vrhnje za šlag, šećer u prahu i pripremljenu čokoladu. Sve zajedno miksajte da dobijete lijepu kremu.
Kremu rasporedite preko podloge.
Mliječni ganache
Preko mliječne čokolade (narezane ili u kapljicama) prelijte vrhnje za šlag. Istopite u mikrovalnoj ili na pari. Ostavite da se prohladi.
Mliječni ganache rasporedite preko kreme.
Tortu stavite u hladnjak da se ohladi i stegne.
Fotografija: Natašine slastice