Ana Raguž s bloga Tirkizna danas s nama dijeli recept za čokoladni kolač s cijelim kruškama – sigurni smo da će postati čest gost na vašim stolovima.
Sastojci
Kruške u sirupu
- 4 kruške
- 750 ml vode
- 100 g šećera
- 1 cijeđeni limun
Tijesto
- 150 g tamne čokolade
- malo slatkog vrhnja
- 120 g maslaca
- 80 g šećera
- 4 jaja
- 80 g mljevenog badema
- 40 g brašna
- 1 žlica praška za pevico
- prstohvat soli
Priprema
Kruške u sirupu
Kruškama otkinite dno i ogulite ih (ostavite peteljke). Kuhajte kruške u sirupu od vode, šećera i soka od limuna 10 minuta.
Biskvit
Rastopite čokoladu u malo slatkog vrhnja.
Umutite maslac i šećer, dodajte jedno po jedno jaje. Umiješajte toplu čokoladu
U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. Dodajte pomalo smjesi od maslaca.
Pripremite četvrtasti kalup za kolače i obložite ga papirom za pečenje
U kalup ulijte malo tijesta na dno pa na tijesto poredajte kruške uspravno. Oko kruški ulijte ostatak tijesta. Vrhovi kruški bi vam trebali izvirivati iz tijesta
Pecite oko 30 minuta na 180°C.
Fotografija: Tirkizna