Naš izazov #cokoladomprotivkorone donio nam je još jedan recept za brownie – Jasmina Čaušević s bloga Who is hungry ?obogatila je svoj brownie lješnjacima, a ujedno u njemu iskombinirala čak tri vrste čokolade.
Sastojci
(za kalup veličine 20 x 20 cm)
- 3 jaja
- 100 g muscovado tamnog smeđeg šećera
- 100 g maslaca
- 50 g rastopljene tamne čokolade
- 3 žlice kakaa
- 90 g mljevenih lješnjaka
- 50 g grubo sjeckanih lješnjaka
- 100 g mliječne čokolade – usitnjena
I još
- 50 g bijele čokolade za preljev
Priprema
Jaja i šećer pjenasto umutiti i dodati maslac (izvadite ga ranije na sobnu tempaturu da omekša).
Kada ste maslac sjedinili s jajima i šećerom, dodajte rastopljenu čokoladu (možete ju otopiti na pari ili u mikrovalnoj, samo kada budete ju dodavali neka ne bude vruća).
U smjesu kuhačom ili žlicom, dodajte kakao i prvo umiješajte mljevene lješnjake, a nakon toga dodajte grubo sjeckane lješnjake i grubo sjeckanu mliječnu čokoladu.
Smjesu prebacite u kalup za pečenje (smjesa će biti gusta), u mom slučaju radi se o malom kalupu (20×20) , ukoliko ćete raditi u većem samo poduplajte količinu sastojaka. Stavite ga peći u zagrijanu pećnicu na nekih 170°C otprilike 30-35 minuta, ovisno o vašoj pećnici.
Možete rukom provjeriti je li kolač pečen na način da malo pritisnete sredinu, kada sredina nije skroz mekana više, znači da je gotov, ne smije biti želatinast kad ga vadite.
Kada je brownie gotov, prošarajte ga rastopljenom bijelom čokoladom i pustite da se malo prohladi. Možete ga poslužiti toplog ili hladnog, samog ili uz kuglicu sladoleda od vanilije. Na koji god način se odlučili bit će idealna čokoladna slastica za ove dane.
Fotografije: Who is hungry?