Čokoladni recepti mogu doći i u ponešto zdravijoj varijanti. Tako je Vinka Tresić u sklopu našeg #cokoladomprotivkorone izazova s nama podijelila recept za čokoladni mousse s aquafabom.
Sastojci
- 100 g tamne čokolade
- 1 limenka slanutka (od 240 g)
- 1 žlica šećera
- 2 kapi eteričnog ulja mandarine
I još (po želji)
- biljni šlag
- voće
Priprema
Stavite čokoladu da se otopi na pari.
Procijedite slanutak kroz sito i vodu stavite u veću posudu. Dodajte šećer i mikserom miješajte dok ne dobijete čvrsti snijeg. Dodajte rastopljenu čokoladu, ali ne sve odjednom nego malo po malo, istovremeno miješajući da se sastojci sjedine.
Kada ste dobili jednoličnu smjesu dodajte eterično ulje mandarine i servirajte u šalice ili posudice.
Ostavite u hladnjak da se hladi bar 2 sata.
Dekorirajte šlagom i voćem po želji.
Fotografije: Vinka Tresić