Kažu da je danas najdepresivniji dan u godini, a mi za njega imamo lijek – ovaj predivni japanski cheesecake čiji recept s nama dijeli Antonija Jagodić.
Sastojci
- 225 g čokolade
- 225 g krem sira
- 5 jaja
Priprema
Otopiti čokoladu i pomiješati ju s krem sirom.
Razdvojiti bjelanjke i žumanjke.
U smjesu s krem sirom dodavati jedan po jedan žumanjak i lagano miksati.
Izmiksati bjelanjke i špatulom umiješati u smjesu sa žumanjcima.
Kalup od 16 centimetara sa svih strana obložiti papirom za pečenje i izvana folijom.
Izliti smjesu u kalup i peći prvo na 175 stupnjeva 15 minuta, zatim smanjiti na 160 stupnjeva i peći još 15 minuta.
Ugasiti pećnicu i ostaviti kolač sat vremena u pećnici.
Ukrasiti po želji.
Fotografija: Antonija Jagodić