Darko Debić s bloga Samo jedan griz s nama je podijelio recept za čokoladni sladoled koji je kombinirao sa svježom marakujom i dobio izvrsnu kombinaciju, kao stvorenu za naš izazov #cokoladomprotivkorone.
Sastojci
- 500 ml slatkog vrhnja
- 50 g kakao praha
- 400 g kondenziranog mlijeka (jedna limenka)
- 120 g tamne čokolade
I još (po izboru)
- svježa marakuja
- voćni umak
- vafli
- drobljeni keksi
Priprema
Vrhnje umutiti u mekani šlag (nikako ne koristiti biljno zaslađeno vrhnje jer će sladoled biti presladak). U šlag dodati prosijani kakao, kondenzirano mlijeko i grubo sjeckanu čokoladu.
Masu staviti u zamrzivač na barem 6 sati, najbolje preko noći. Nekoliko minuta prije posluživanja izvaditi sladoled iz zamrzivača kako bi malo otpustio. Po želji dekodirati i dodati voćni umak, vafle, drobljene kekse… Ja sam ga kombinirao sa svježom marakujom – kombinacija je odlična!
Fotografije: Samo jedan griz