Kod Tamare na blogu What’s for dessert? možete naći savršene deserte za sve sezone, a nas je danas oduševio ovaj za čokoladni semifreddo s lješnjacima.
Sastojci
- 300 g tamne čokolade
- 4 žumanjka
- 100 g šećera
- 500 ml slatkog vrhnja
- 1 mahuna vanilije
- 100 g lješnjaka (poprženih, cijelih ili grubo nasjeckanih)
Priprema
Čokoladu rastopite na pari. Žumanjke izmiksajte sa šećerom pa dodajte rastopljenu čokoladu. U posebnoj posudi izmiksajte slatko vrhnje u šlag uz dodatak sjemenki vanilije (mahunu vanilije razrežite na pola pa nožem sastružite sjemenke). Uz pomoć špatule pažljivo umiješajte tučeno slatko vrhnje u smjesu s čokoladom. Dodajte lješnjake.
Četvrtasti duguljasti kalup obložite prijanjajućom folijom pa izlijte smjesu za semifreddo. Pokrijte prijanjajućom folijom i stavite u zamrzivač na 6 sati ili preko noći. Prije posluživanja pustite da odstoji na sobnoj temperaturi desetak minuta.
Napomena
Žumanjke po želji možete termički obraditi na pari desetak minuta uz konstantno miješanje dok ne posvijetle.
Fotografija: What’s for dessert?