Za samo tri dana u Sirha Lyonu počinje dugo očekivano finale 34. izdanja Coupe du Monde de la Pâtisserie na kojem će svoja znanja i vještine predstaviti timovi iz 18 zemalja.
Na 34. izdanju natjecanja koje će se održati 20. i 21. siječnja sudjelovat će timovi sastavljeni od čokolatijera, slastičara i proizvođača sladoleda, a izrađivat će umjetnička djela na temu klimatskih promjena.
Počasnim predsjednikom ove manifestacije imenovan je Cédric Grolet.
Ostatak žirija činiti će sedam izvrsnih međunarodnih slastičara i kuhara koji će posebnu pozornost posvetiti fluidnosti usluge kao u restoranu, a to su: Albert Adrià, Aurélie Collomb-Clerc, Sofia Cortina, Nicolas Lambert, Tom Meyer, Sébastien Vauxion te Mauro Colagreco.
Osim njih, tu će biti i degustacijski žiri koji će okupiti slastičare koje odredi svaki tim i koji će ocjenjivati prezentaciju, okus, pripremu, tehnike, vještine, poštovanje prema proizvodima te originalnost recepata.
Kandidati iz 18 zemalja koji sudjeluju na natjecanju su: Matías Dragún, Lucas Carballo i Rub Darré iz Argentine, Jacob Pelletier, Patrick Bouilly i Ross Baisas iz Kanade, Alejandro Espinoza, Javiera Villegas i Nikolas Ibacache iz Čilea, Carlos de Ávila, Deiby Sanchez i Laura Mójica iz Kolumbije, Kwang Man Jung, Jeong Been Kim i Ho Yong Lim iz Južne Koreje, Ahmed Aboubakr, Marzouk Marzouk i Mortada Abdellatif iz Egipta, François Behuet, Jordan Snider i Julie Eslinger iz Amerike, Georges Kousanas, Jérémy Massing i Jana Lai iz Francuske, Isaac Danso, Kobi Brown i Jonathan Carl Quaye iz Gane, Stéphane Labastide, Pravesh Gokhoola i Shivam Marooday s Mauricijusa, Jacopo Zorzi, Alessandro Petito i Martina Brachetti iz Italije, Moe Takahashi, Naritoshi Suzuka i Yusaku Shibata iz Japana, Charles Lim, Pui Teng Mun i Jun Wei Goh iz Malezije, Abdelkader Ejjatioui, Ali Gousaid I Omar Eddib iz Maroka, Anthony Jay Segubiense, Vergel Iral i Angelica Hong s Filipina, Martin Chiffers, Nicolas Houchet i Michael Ho Lam Kwan iz Ujedinjenog Kraljevstva, Yu-Wei Xu, Hsun-Han Chan i Yuan-Pin Chang iz Kineskog Taipeia te Moez Krid, Bechir Hamed i Duminda Sapu iz Tunisa.
Izvor: sogoodmagazine.com
Fotografija: Facebook stranica Coupe du Monde de la Pâtisserie