Ako nemate vremena za pečenje, a treba vam ukusna torta, Karla Kovačić s bloga Sweet life by Karla ima rješenje za vas – crispy hot chocolate cheesecake.
Sastojci
Podloga
- 300 g Digestive keksa
- 150 g maslaca
Krema
- 150 g tamne čokolade
- 150 g mliječne čokolade
- 560 g krem sira
- 70 g šećera u prahu
- 100 g praha za vruću čokoladu
- 1 mljevena želatina
- 5 žlica hladne vode
- 300 ml mliječnog slatkog vrhnja
- 1 žličica vanilija ekstrakta
Dekoracija
- 150 g Nutelle/Linolade
- 30g smrvljenih čokoladnih crispy kuglica
- 250 ml slatkog vrhnja
- 1 šlagfix
- 1 žlica šećera u prahu
Priprema
Pomiješajte usitnjene Digestive kekse s otopljenim maslacom pa utisnite smjesu u kalup promjera 20 cm. Ostavite kalup u hladnjaku dok pripremite kremu.
Natopite želatinu s 5 žlica vode i ostavite ju sa strane da nabubri. Izmiksajte krem sir sa šećerom u prahu, vanilija ekstraktom i prahom za vruću čokoladu . Dodajte prethodno otopljenu čokoladu (na pari ili u mikrovalnoj ) koja se malo prohladila i dodatno izmiksajte. Dodajte i otopljenu želatinu te ju brzo miksajući umiješajte u smjesu. Smjesi na samom kraju dodajte tekuće slatko vrhnje i miksajte dok ne dobijete čvrstu kremu koja je slična mousseu. Prebacite smjesu u kalup, zagladite i ostavite kalup u hladnjaku barem 4-5 sati ili preko noći.
Kada se cheesecake ohladio preko njega nanesite čokoladni namaz pomiješan s krupno usitnjenim čoko kuglicama, ja sam stavila samo na sredinu. Za dekoraciju rubova koristila sam umućeno slatko vrhnje sa šećerom u prahu i šlagfixom.
Fotografije: Sweet life by Karla