Jučer smo vam u rubrici zdravi recepti donijeli prijedlog za zdravi doručak s namazom od avokada i banane po receptu naše stalne suradnice Jannette Razum s bloga Slatki svijet torti i kolača, a danas vam donosimo još jedan njezin recept idealan za doručak – crumble s borovnicama i sladoledom.
Sastojci
Nadjev s borovnicama
- 250 g borovnica (svježe ili zamrznute)
- 2 žlice šećera
- 1 žlica gustina
- sok i naribana korica od ½ limuna
Mrvičasti posip
- 4 žlice smeđeg šećera
- 2 žlice glatkog brašna
- 4 žlice zobenih pahuljica
- 2 žlice nasjeckanih badema i oraha
- 4 žlice hladnog maslaca
- 1 žličica cimeta
- prstohvat soli
Ostalo
- sladoled od vanilije
Priprema
Borovnice pomiješajte sa šećerom, gustinom te limunovim sokom i koricom.
Tako pripremljene borovnice premjestite u manju posudu za pečenje i posipajte ih mrvičastom smjesom.
Za pripremu mrvičaste smjese pomiješajte sve suhe sastojke, zatim dodajte hladni maslac pa sve grubo izgnječite vilicom ili razmrvite prstima.
Crumble pecite 20-25 minuta, do zlatno žute boje!
Vrući crumble poslužite s kuglicom sladoleda od vanilije i uživajte!
Fotografija: Slatki svijet torti i kolača
[print_link]