Ljeto je nezamislivo bez slatkih recepata s marelicama – ovaj današnji za crumble s marelicama i kremom od sira potpisuju sestre Inga i Lily Bašić s bloga Feeding Art.
Sastojci
(za 4 staklene ili keramičke zdjelice od 200 ml)
Punjenje
- 6 marelica
Krema od sira
- 250 g svježeg, kremastog sira
- 1 velika žlica smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje (M)
Crumble
- 150 g glatkog brašna
- 60 g smeđeg šećera
- 100 g mekog maslaca
- ½ male žlice cimeta
- 30 g grubo nasjeckanih pistacija
I još
- maslac za zdjelice
- šećer u prahu
Priprema
Punjenje
Marelice oprati, prepoloviti, izvaditi koštice te nasjeći na manje komadiće. Ravnomjerno raspodijeliti po namašćenim zdjelicama.
Krema od sira
Pjenjačom sjediniti sir, smeđi šećer, vanilin šećer i jaje u glatku masu te također ravnomjerno raspodijeliti po marelicama.
Crumble
Brašno prosijati u jednu posudu, dodati ostale sastojke i sve zajedno mrvičasto umijesiti u crumble. Ravnomjerno raspodijeliti po kremi od sira.
Pećnicu zagrijati na 180°C. Crumble peći ca. 30 minuta. Ostaviti da se potpuno ohladi ili servirati još toplo posuto šećerom u prahu.
Fotografija: Feeding Art