Nedjelja bez dobre slastice je gotovo pa nezamisliva stoga ćemo današnju nedjelju zasladiti sočnim, neodoljivim čupavcima.
Sastojci
Biskvit
- 100 g maslaca
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- korica limuna
- 3 jaja
- 200 ml mlijeka
- 350 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
Čokoladna krema
- 200 ml mlijeka
- 100 g čokolade
- 200 g maslaca
- 200 g šećera
- malo arome vanilije
I još
- kokosovo brašno
Priprema
Biskvit
U jednoj posudi prosijte brašno i prašak za pecivo te ostavite sa strane.
Maslacu sobne temperature dodajte šećer te sve pjenasto izmiješajte mikserom. U tu smjesu dodajte vanilin šećer i koricu limuna pa malo promiješajte. Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa u smjesu maslaca i šećera dodajte jedan po jedan žumanjak. Između svakog dodavanja dobro promiješajte mikserom. U ovu smjesu dodajte mlijeko pa ponovno dobro izmiješajte te dodajte prosijano brašno i prašak za pecivo i miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg pa dodajte malo po malo prethodno dobivenoj smjesi, miješajući pjenjačom ili kuhačom. Dobivenu smjesu ulijte u lim za pečenje koji ste prethodno premazali maslacem i posuli brašnom te pecite u ugrijanoj pećnici oko 25 – 35 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice, čačkalicom provjerite je li pečeno).
Kad je biskvit pečen, izvadite ga iz pećnice i pustite da se malo ohladi.
Čokoladna glazura
U jedan lonac staviti sve sastojke pa na pari kuhati dok se malo ne zgusne. Gotovu kremu maknuti s vatre i pustiti da se malo ohladi.
Slaganje
Ohlađeni biskvit odrezati na jednake komade pa svaki komad umočiti u čokoladnu kremu te valjati u kokosovo brašno pa slagati na tanjur za posluživanje i poslužiti.
Napomena
Mi smo pekli u limu za pečenje dimenzija 30 x 18 cm.
Fotografije: Kate Bošković
[print_link]