Sjećate li se naše navijačke rolade? Krema od sira nam se toliko svidjela da smo je odlučili iskoristiti i za ove cupcakese u kojima se skriva višnja.
Sastojci
Cupcakesi
- 120 g omekšalog maslaca
- 120 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 120 ml mlijeka
- 2 velika jaja
- korica limuna
- po želji ruma
- 130 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
- malo soli
Krema
- 250 g svježeg kravljeg sira
- 2,5 dl vrhnja za šlag
- 60 g šećera
- 1,5 vanilin šećera
I još
- očišćene višnje
- dekorativne mrvice
Priprema
Cupcakesi
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva s ventilatorom.
U jednoj posudi prosijte brašno, prašak za pecivo i sol i ostavite sa strane.
Omekšali maslac miješajte sa šećerom dok ne dobijete kremastu, svjetlu smjesu. Razdvojite žumanjke i bjelanjke pa jedan po jedan žumanjak dodajte prethodnoj smjesi stalno miješajući mikserom. U ovu smjesu dodajte ekstrakt vanilije, koricu limuna i rum pa ponovno promiješajte. Zatim dodajte mlijeko pa ponovno dobro promiješajte. Postepeno dodajte i suhe sastojke te sve dobro sjedinite mikserom.
Od bjelanjaka izradite čvrsti snijeg pa ga postepeno, ručno miješajući dodajte prethodno dobivenoj smjesi.
Pripremite kalup i košarice za muffine pa u svaku košaricu ulite smjesu (treba popuniti otprilike ¾ košarice). Napunjene košarice stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite otprilike 15-20 minuta (čačkalicom provjerite je li pečeno).
Gotove cupcakese ostavite da se potpuno ohlade dok pripremite kremu.
Krema
Prilikom pripreme ovih cupcakesa koristili smo istu kremu kao za navijačku roladu – recept možete pronaći na ovoj poveznici.
Slaganje
Ohlađenim cupcakesima izdubite sredinu pa u nju stavite 2-3 očišćene višnje. Na vrh napunjenih cucpakese slastičarskom špricom nanesite kremu od sire te pospite dekorativnim mrvicama ili sokom od višanja.
Cupcakese čuvajte u hladnjaku do posluživanja.
Napomena
Količina sastojaka za kremu prilagođena je za ovaj recept, dok je sami postupak kreme isti kao i za navijačku roladu.
Fotografije: Kate Bošković
[print_link]