I ove će godine Rimini biti mjesto okupljanja profesionalaca iz svijeta sladoledarstva, slastičarstva, čokolatijerstva, pekarstva, kave i pizze, a tijekom pet dana sajma posjetitelji će imati priliku vidjeti najnovije trendove u svakom od sektora.
Od 18. do 22. siječnja 2022., u Riminiju će se održati 46. izdanje sajma Sigep. Ovaj je sajam već dugo poznat kao najdinamičniji događaj za prehrambenu industriju, a najviše je privlačan međunarodnim profesionalcima iz svijeta sladoledarstva, slastičarstva i čokolade, kave, pekarstva te pizze. Rimini Expo Centar idealno je mjesto na kojem izlagači prikazuju budućnost svog sektora, pružajući posjetiteljima najekskluzivniji uvid u promjenjive trendove sutrašnjice te dosad neistražene okuse.
Ovaj je sajam sjajno mjesto za poslovno umrežavanje zbog činjenice da pokriva baš sve segmente – od proizvoda, sastojaka i usluga do opreme, namještaja i rješenja za pakiranje, a redovito je i mjesto na kojem se prikazuju inovacije koje će tek osvojiti svijet slastica.
U sklopu sajma održat će se i Gelato Europe Cup, natjecanje na kojem se biraju najbolji europski timovi za proizvodnju sladoleda i slastica na kojem će se izabrati timovi koji će sudjelovati na 11. Svjetskom prvenstvu u proizvodnji sladoleda, najvažnijem svjetskom međunarodnom timskom natjecanju posvećenom tom sektoru, u sklopu sajma SIGEP 2026.
Na natjecanju će biti čak 6 natjecateljskih krugova, a nastupit će 8 službenih timova i to: Italija, Njemačka, Rumunjska, Albanija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Poljska, Francuska i Belgija.
Radno vrijeme sajma je od 10 do 18 sati, dok je zadnji dan nešto kraće, do 17 sati. Ulaznice je moguće nabaviti na ovoj poveznici (https://www.sigep.it/en/visit/dates-hours-and-ticket), a cijene se kreću od 65 € za jednodnevnu do 110 € za dvodnevnu kartu. Na sajam je moguće ući na tri sajamska ulaza, a detaljnije tehničke informacije dostupne su na službenim stranicama sajma.
Fotografija: SIGEP