Sjemenke bundeve pronašle su svoje mjesto u ovim divnim keksićima čiji nam recept dolazi s bloga Feeding Art autorica Inge i Lily Bašić.
Sastojci
(za ca. 50 – 60 komada)
- 130 g maslaca
- 150 g glatkog brašna
- 70 g tostiranih i mljevenih sjemenki od bundeve
- 50 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 1 žumanjak
I još
- 1 bjelanjak za premazati keksiće
- 30 – 40g mljevenih sjemenki od bundeve za uvaljati keksiće
- 150 g crvene marmelade po želji za punjenje
Priprema
Od svih sastojaka (u gornjem dijelu recepta) umijesiti glatko, prhko tijesto. Od tijesta formirati male kuglice, premazati bjelanjkom i uvaljati ih u mljevene sjemenke od bundeve. Na lim za pečenje staviti papir za pečenje i po njemu s razmakom poredati kuglice. Drškom kuhače praviti udubljenja. Pećnicu zagrijati na 190°C i kolačiće peći ca. 12-15 minuta. Ostaviti da se ohlade.
Zagrijati marmeladu, staviti je u slastičarsku vrećicu s malim, okruglim nastavkom i njome pažljivo puniti udubljenja od keksića. Ostaviti da se marmelada ohladi i stisne.
Fotografija: Feeding Art