U komentarima na našim društvenim mrežama često ste isticali da volite carski drobljenac (Kaiserschmarrn) pa vam danas, zahvaljujući sestrama Ingi i Lily Bašić s bloga Feeding Art, donosimo recept upravo za tu slasticu.
Sastojci
(za 2 porcije)
- 2 velike žlice mljevenog maka
- 75 g glatkog brašna
- 110 ml mlijeka
- prstohvat soli
- 2 jaja (M)
- 1 vanilin šećer
- 10 g šećera
- 2 velike žlice maslaca
- 2 velike žlice šećera u prahu
I još
- voćni kompot
- mousse od jabuka ili šljiva
- umak od vanilije
Pripreme
Mak u jednoj tavici, na srednjoj temperaturi, kratko prepržiti. Pomiješati s brašnom, mlijekom i soli. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom umiješati u tijesto. Bjelanjke istuči u čvrsti snijeg i pažljivo umiješati u tijesto.
U tavi, na srednjoj temperaturi, otopiti 1 veliku žlicu maslaca. Tijesto raspodijeliti i poklopljeno peći oko 2-3 minute dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Okrenuti, i bez poklopca peći također oko 2-3 minute. S dvije vilice raskomadati tijesto, dodati ostatak maslaca i posuti šećerom u prahu i uz neprekidno mješanje još kratko peći. Kad je gotovo posuti ostatkom šećera u prahu.
Servirati po želji uz neki voćni kompot, mousse od jabuka ili šljiva ili umak od vanilije.
Fotografija: Feeding Art