Sigurni smo da i u danima kada imate previše obveza možete izdvojiti barem deset minuta za pripremu ukusnog deserta kao što je ovaj čiji je recept s nama podijelila Nevena Josipović s bloga Mama drama.
Sastojci
- 4 žličice zobenih pahuljica (može i müsli)
- 300 ml slatkog vrhnja
- 3 žlice meda
- 2 žlice whiskeya
- 100 g svježeg krem sira
- 6 žlica svježih malina
Priprema
Zobene pahuljice tostirajte na tavi na srednjoj vatri samo pripazite da ne zagore. Maknite s vatre i pustite da se ohlade. Osobno ja sam koristila müsli, a s njima nemate nikakvog posla jer se one ne tostiraju.
U posudi izradite dobro ohlađeno slatko vrhnje, nemojte ga umutiti prečvrsto. Zatim dodajte 2 žlice meda, whiskeya i krem sir. Pjenjačom sjedinite sastojke.
Maline zgnječite vilicom i dodajte 1 žlicu meda. Promiješajte.
U čaše na dno stavite kremu, zatim prelijte s malinama, dodajte opet malo kreme i na vrh stavite zobene pahuljice ili müsli. Poslužite odmah.
Fotografije: Mama drama