Natalija Milodanović s bloga Mystic cakes ovaj nam put donosi recept za desert od samo dva sastojka – isprobajte i vi ovaj čoko-banana desert.
Sastojci
- 200 g čokolade za kuhanje
- 300 g banana (2 – 3 komada)
I još (za dekoraciju, po želji)
- mliječna čokolada
- banane
- šlag
Priprema
Čokoladu izlomite na kockice, ubacite u odgovarajuću posudu i otopite u mikrovalnoj ili na pari. Ostavite da se malo prohladi.
Savjet: Preporuka je da koristite neku finiju tamnu čokoladu sa što većim postotkom kakaa, ali i obična čokolada za kuhanje će odlično poslužiti.
Banane ogulite, izmjerite 300 g i ubacite u posudu pa ih štapnim mikserom izgnječite u glatki pire. Trebat će vam 2 veće ili 3 manje banane.
Sada u banane dodajte i otopljenu čokoladu i još jednom sve zajedno izmiksajte štapnim mikserom u glatku čokoladnu smjesu.
Uzmite duguljasti kalup za kruh dimenzija oko 28 × 10 cm, obložite ga prozirnom folijom i ulijte čoko-banana smjesu.
Napomena: Slobodno uzmite bilo kakav manji kalup koji vam se učini zgodnim za količinu smese koju dobijete.
Desert stavite u hladnjak na najmanje par sati, a najbolje preko noći da se dobro ohladi i stegne.
Sutradan stavite pladanj na kalup i brzo preokrenite kalup. Skinite foliju i desert režite na šnite. Ukrasite po želji. Ja sam ga odozgo posula ribanom mliječnom čokoladom i ukrasila kriškama banane. Možete i šlagom ako želite.
Fotografije: Mystic cakes