Nezaustavljivi smo zadnjih dana s objavom recepata u koje idu jagode. Još jedan u nizu, onaj za desert od jagoda u čaši, stiže nam s bloga Slatki začin, naše drage suradnice Gracijele Došen.
Sastojci
- 100 g Petit keksa
- 60 g maslaca
- 125 g sira Mascarpone
- 150 ml vrhnja za šlag
- 3 žlice šećera u prahu
- 250 g jagoda
- 1 žlica vode
- 3 žlice šećera
- 1 žličica gustina
Priprema
Osnova
Petit kekse sameljemo i pomiješamo s otopljenim maslacem. Napravimo kompaktnu smjesu.
Bijela krema
U jednoj posudi izmiksamo Mascarpone i šećer u prahu, a u drugoj umutimo čvrsti šlag te mu dodamo kremu od mascarponea i šećera.
Žele
U lončić stavimo narezane jagode,dodamo šećer i vodu. Sve miješamo na laganoj vatri dok ne provrije. Dodamo gustin, promiješamo i nastavimo kuhati smjesu još nekoliko trenutaka. Ostavimo da se smjesa hladi.
Slaganje
Kekse stavimo na dno čaše, utisnemo ih s drugom manjom čašom. Na to dodamo bijelu kremu pa žele od jagoda.
Sastojci su za 4 manje čaše,ako želite dobiti veću količinu deserta,povećajte za duplo sastojke.
Fotografije: Slatki začin
[print_link]