S obzirom na kontinuirani rast poslovanja, pogon u Makarskoj im je postao premalen, stoga kreću u izgradnju novog proizvodnog pogona u radnoj zoni u Zadvarju, po završetku turističke sezone.
Vlasnici „Premis“ sladoleda, obitelj Premeru, imali su u planu u rujnu 2021. započeti s izgradnjom novog proizvodnog postrojenja u radnoj zoni u Zadvarju, no zbog korona krize, ali i zbog povećanja cijene čelika došlo je do odgode gradnje. Radovi su prolongirani do iza ovogodišnje turističke sezone.
„Posljednjih deset godina bilježimo konstantan rast poslovanja, osim pandemijske 2020. kada smo zbog Covida imali pad. No, tvornica u Makarskoj nam je jednostavno postala premala te smo odlučili proširiti proizvodni kapacitet na kompletan prostor, i onaj trenutno skladišni, s tim da smo u Zadvarju kupili zemljište od 6.600 metara kvadratnih za gradnju modernog logističkog centra.“ – rekao je Zoran Premeru, komercijalni direktor „Premisa“ za Slobodnu Dalmaciju.
U prvoj će se fazi graditi modernan logistički centar od 1.500 m2 koji će biti opremljen najmodernijnim tehnologijama u sklopu programa digitalizacije MSP, a naprednim WMS sustavom vodit će se procesi skladištenja, otpreme te dostave robe. Očekuje se da će prva faza izgradnje koštati oko 10.000.000 kuna te će za početak u logističkom centru biti zaposleno 10 do 15 ljudi.
„Znači, svakodnevno bi proizvedenu robu prevozili iz Makarske u Zadvarje odakle bi se roba distribuirala diljem Hrvatske te izvan naših granica. Mi vam naše proizvode izvozimo u sedam država Europske unije te trećih zemalja.“ – pojasnio je Premer, a prenosi Slobodna Dalmacija.
Izvor: slobodnadalmacija.hr
Fotografija: Tvrtka Premis