Josip Gavran s bloga Woodie Foodie nam danas donosi recept za domaću verziju poznate slastice – evo kako i vi u svom domu možete pripremiti Twix.
Sastojci
- karamel (recept ovdje) – pola količine!
- 100 g mljevenog plazma keksa
- 50 g mascarpone sira
- 1 žličica meda
- 400 g mliječne čokolade
Priprema
Karamel napravite nekoliko sati prije pripreme Twixa, kako bi se uspio ohladiti. Kalup, do trenutka kada vam je potreban, ubacite u zamrzivač kako bi se čokolada kasnije bolje hvatala za stijenke. Napomena: pripremite samo polovicu količine karamela u odnosu na recept!
U jednoj posudi sjedinite plazma keks, mascarpone sir i med, pripazite da smjesa nema grudice pa istu stavite sa strane.
Čokoladu otopite na pari i obložite kalupčiće, pa ubacite u zamrzivač kako bi se stisnula. Slijedi sloj karamela i sloj smjese od plazma keksa, nakon čega možete i pažljivo ravnomjerno rasporediti tanki sloj čokolade. Ubacite kalup u zamrzivač do serviranja.
Kalup sadrži 12 utora dimenzija 8 x 3 x 2 cm.
Fotografije: Woodie Foodie