Prošlog smo vam vikenda najavili da Slatkopedija postaje bogatija za još jednu suradnicu – Irena Gavran s bloga Pregacha pridružila se našoj slatkoj družini i s nama podijelila svoj prvi recept – onaj za domaći čokoladni puding.
Sastojci
- 200 g šećera
- 2 vrećice vanilin šećera
- 65 g kakaa
- 30 g gustina
- prstohvat soli
- 900 ml mlijeka
- 30 g maslaca
- žličica ekstrakta vanilije
I još
- šlag
- voće po želji
Priprema
U posudi za kuhanje sjedinite sve sastojke (osim maslaca i vanilije), promiješajte da nestanu eventualne grudice i kuhajte na srednje jakoj vatri uz stalno miješanje.
Kad puding bude gust i kuhan, maknite s vatre i dodajte maslac i vaniliju te sjedinite.
Ulijte u čaše ili posudice za posluživanje. Servirajte sa šlagom i voćem po želji.
Fotografije: Pregacha